Evrim (Transcendence) Filmi İncelemesi

0 632

Transcendence filmi nasıl? Evrim filmi eleştirisi oku. Transcendence filmi eleştirisi oku. Transcendence filmi yorumları.
Transcendence, daha önce Christopher Nolan‘ın görüntü yönetmenliğini yapan Wally Pfister’ın ilk filmi. Johnny Depp filmde, yapay zeka alanında en üst düzey zihin olan Will Caster‘ı oynuyor. A.I. araştırmasının geleceği hakkındaki önemli bir ders sonrasında Will, kendisini; esrarengiz Bree’nin önderliğinde, anti-teknolojik bir grup olan R.I.F.T’in suikast hedefi olarak bulur. R.I.F.T’in atağı Will’i, radyasyon zehirlenlenmeli bir ölüm cezasıyla karşı karşıya getirir. Will’in eşi ve aynı zamanda bilimsel çalışmalardaki partneri Evelyn, eşini kurtarmak için en yakın arkadaşları olan Max’ı imkansız bir deneyle görevlendirir: Vücudu tepki vermeden önce, Will’in bilincini bir A.I. şablonuna indirmek.

Evelyn ve Max, bütün tuhaflıklara rağmen başarılı olurlar, ancak sevinçleri kısa sürer: Will’in A.I. versiyonu bilgiye, ilerlemeye ve dünyayı değiştirme hırsına büyük bir açlık duymaktadır. Çok geçmeden, Evelyn umus-tsuzca daha önce tanıdığı eski Will’e tutunmaya çalışırken; digital Will küresel gelişmeleri manipüle etmeye programlanmış durumdadır.Sonunda Will’in dijital etkileri biyolojik ve çevresel etkilere dönüşünce; giderek büyüyen bir düşman kadrosu, Caster’ların teknolojik gündemi dünyayı değiştirmeden önce onlara savaş açmaya karar verir. 

Paul Bettany, Rebecca Hall

Transcendence; daha önce The Dark Knight üçlemesi ve Inception gibi filmlerde Christopher Nolan’ın görüntü yönetmenliğini yapan Wally Pfister’ın ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Filmin senaryosu ise Jack Paglen tarafından yazıldı. Bakalım ikilinin ilk ortak işi gişe rekortmeni bir yapıma dönüşebilecek mi?

Yönetmenlik açısından bakıldığında, Transcendence iyi hazırlanmış bir yapım. Filmdeki fotoğrafçılık, sinematografi, set tasarımı ve genel görsel özellikler, bu konuda deneyimli olan Wally Pfister’den beklenildiği gibi oldukça iyi. Bazı sahneler, sanki bir Nolan filmi seyrediliyormuş izlenimini veriyor. Genel olarak Transcendence, yüksek gişe hasılatı yapan bilim-kurgu filmlerinden biri olabilecek gibi duruyor, ancak tek dezavantajı fazla yüzeysel olması.

Hikaye tarafına bakıldığında ise filme sıkıcı bir karmaşa hakim. Will’in
bir bilgisayarda olduğu ikinci sahneyle birlikte film; hikaye gücünü,
amacını ve karakter gelişimini kaybetmeye başlıyor. Son sahnelerde
bilim-kurgu klişelerinin dışına çıkılarak orijinal bir şeyler yapılmaya
çalışılsa da, çok başarılı olunduğu söylenemez.

Kate Mara

Oyunculuklar, filmin başarılı olduğu noktalardan biri. Transcendence; Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Morgan Freeman gibi oyunculardan oluşan güçlü bir kadroya sahip.

Sonuç olarak; güçlü oyuncu kadrosu ve başarılı yönetmenlik, pek tatmin edici olmayan senaryoya karşın filmi ayakta tutmayı başarıyor.

Evrim (Transcendence) ülkemizde 10 Ekim 2014’te vizyona girecek.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın