Askerlik ve Savaş Konulu En İyi Filmler

0 5.657

Savaş konulu iyi bir film izleyiciyi günlük yaşantısının dışına çıkararak, savaş sırasında bir askerin psikolojisini ve yaşadığı duyguları hissetmesini sağlar. Listedeki filmlerin ortak özelliği, karakterler arasında duygusal bir bağ kurarak heyecan verici savaş atmosferini sinemaseverlere yansıtmalarıdır.

Asker ve savaş konulu filmler aksiyon, bolca silah ve bir çeşit kendini adama duygusu içerir ve birçok insani duyguyu bu tarz filmlerde bulabiliriz.

En İyi Asker Konulu Filmler Listesi

Bazı savaş filmleride bir insanın yaşadığı hayret verici dönüşümü konu edinir. Acemi ve korku dolu bir genç savaş atmosferine alıştıktan sonra ölüme ve şiddete alışarak korkusuz bir askere dönüşür. Bunun yanında bazı psikolojik travmalar da yaşar.

Listemize sizler için askerlik konu filmler ve savaş konulu filmleri bir araya getirdik.

Full Metal Jacket

Full Metal Jacket

Film hakkında: Bir grup acemi askere odaklanan bu filmde ünlü yönetmen Stanley Kubrick, Amerikan askerlerinin Vietnam Savaşı sırasındaki psikolojilerini derinlemesine inceliyor.

Nefes: Vatan Sağolsun

Nefes Vatan Sağolsun

Film hakkında: Büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu’nun önemi daha da artmıştır. Çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki Komando Tugayı’nda görevli Yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek iki gün süren intikalin ardından karakola ulaşırlar.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın