Bilgisayar Efektli En İyi 12 Film

0 8.261

80’li yıllarda sinema dünyasına adım atan 3D görsel efektler teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte müthiş bir sıçrama yaptı. Günümüz filmlerinin olmazsa olmazlarından olan CGI efektlerinin en iyi örneklerini sizler için derledik.

CGI efekti son dönem filmlerinin artık olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Her geçen yılda daha da ilerleyen teknolojinin olanaklarını kullanan filmler görsel şölen sunan sahneleriyle izleyicinin dudağını uçuklatıyor. Tamamen gerçekçi görünümlü ortamlar, binalar, yaratıklar, canavarlar ve daha bir çok çevre etkeniyle birlikte çarpıcı filmler ortaya çıkıyor.

1980’li yıllarda kullanımına başlanan bu teknolojinin ilk örneklerinden birisi de 1982 yapımı Tron filmi. Bir filmde ilk kez bu kadar yaygın biçimde kullanılan CGI efekti, kuşkusuz bilgisayar efektli filmlerin tarihinde önemli bir başlangıç oldu. Hatta Tron filmi ilginç bir şekilde, 1982 yılında görsel efekt Oscar’ından diskalifiye edildi. Çünkü o zamanlarda bilgisayar efektleri, jüri tarafından bir tür hile olarak değerlendiriliyordu.

En İyi Görsel Efektli Filmler

CGI efektinin bir başka dönüm noktası olan film de Peter Jakson’ın efsanesi Lord of The Rings – The Two Towers (Yüzüklerin Efendisi – İki Kule). Filmde Gollum karakterini yalnızca seslendirmesi planlanan Andy Serkis‘in müthiş yüz ifadelerine tanıklık eden Weta ekibi, Serkis’i filmde görsel efektlerle onun mimiklerini bir arada kullandılar. Bu da CGI efekti kullanılan filmlerin tarihi açısından önemli bir dönüm noktası oldu. Andy Serkis aynı tekniği Rise of the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi: Başlangıç) filmindeki Cesar rolünde de kullandı.

CGI efektli filmler

Sizler için en iyi 12 CGI efekti kullanılan filmleri derledik. Aşağıdaki görsele veya linke tıklayarak detaylara göz atabilirsiniz…

Lord of the Rings – The Two Towers (2002)

J.R.R. Tolkien’in yarattığı Gollum karakteri, 1000’in üzerinde çizimle modellendi ve bir aktörün performansıyla görsel efektler ilk kez kombinlenerek gerçeğe çok yakın bir animasyon karakteri oluşturuldu.

Cevap bırakın