Ressamları Anlatan 7 Film Önerisi

0 7.611

Tarihte arkasında önemli izler bırakmış halka mâl olmuş kişilerin hayatları pek çok kez farklı bakış açılarıyla sinemaya aktarıldı. Sizler için yaratıcılığıyla adından söz ettirmiş ardında önemli eserler bırakmış ressam filmlerini bir araya getirdik.

Tarihe adını altın harflerle yazdırmış kişilerin hayatları pek çok kez sinema salonlarını ziyaret etti ve izleyicilerle buluştu. İnsanlığa önemli katkılarda bulunmuş kişilerin biyografilerinden uyarlanan filmler gösterime girmeye devam ediyor. Yakın tarihten örnek verecek olursak 51 yaşında hayata veda eden Apple şirketinin kurucusu Steve Jobs, 2011’de aramızdan ayrılmasının ardından iki farklı sinema filmiyle anıldı. Bu tarz uyarlamaların arasında geçmişten günümüze kadar uzanan ve halen tablolarını gördüğümüz ressamların hayatlarını anlatan filmler de bulunuyor.

İzlemeye Değer Ressam Konulu Filmler

Resmedilen eserlerin nasıl üretildiğini düşündünüz mü? Ya da ilham kaynaklarının ne olduğunu? Picasso‘dan Van Gogh‘lara kadar pek çok ünlü ressam eserlerini üretmek adına binbir zorluk çektip tarihe isimlerini kazıdılar. Biz de sizler için ressamların hayatını anlatan 7 film önerisini bir araya getirdik.

Girl With a Pearl Earring

Girl With a Pearl Earring

İNCİ KÜPELİ KIZ
Yıl: 2003
Peter Webber yönetmenliğinde çekilen film Türkiye’de İnci Küpeli Kız ismiyle vizyona girdi. Tracy Chevalier’in aynı adlı romanından sinemaya adapte edilen filmin senaryosu Olivia Hetreed tarafından kaleme alındı. Scarlett Johansson, Colin Firth, Tom Wilkinson ve Cillian Murphy gibi isimlerin yer aldığı film, genç yaşta ailesine bakmak zorunda kalan Griet’ın Johannes Vermeer adlı ressamın evinde hizmetçi olarak çalışması ve sonrasında gelişen olayları anlatıyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın