Gerçekleri Çarpıtarak Anlatan Filmler

0 4.608

Hayatın içinden yaşanmış gerçek hikayeleri beyaz perdede izleme şansı elde ediyoruz. Ancak bazı filmler gerçeği olduğu gibi anlatmak yerine manipule ederek izleyiciye gerçekleri göstermiyor. Sizler için gerçekleri olduğu gibi anlatmayan filmleri bir araya getirdik.

Her sinemasever izlemek için film seçerken belirli kriterleri göz önünde bulunduruyor. Kimi oyuncu kadrosunu önemserken kimi filmin hikayesine odaklanıyor. Hayatın içinden yaşanmış hikayelerin olduğu filmler ise tüm sinemaseverlerin dikkatini çekiyor. Yapımların gerçek hayata olan yakınlığı arttıka, izleyicinin filme bağlanma ihtimali de aynı oranda artış gösteriyor.

Ancak bazı filmler var ki, yaşanmış gerçekleri tam anlamıyla beyaz perdeye yansıtmıyor. Biz de sizler için gerçekleri çarpıtarak anlatan filmleri bir araya getirdik. Listede sizleri şaşırtacak filmler yer alıyor.

The Hurricane – 1999

The Hurricane - 1999

Onaltıncı Raund

Duygu yüklü atmosferiyle izleyicileri derinden etkileyen Norman Jewison filmi The Hurricane, cinayetle suçlanan ve hapse atılan boksör Rubin “Hurricane” Carter’ın hikayesine odaklanıyor. Denzel Washington’ın adeta döktürdüğü yapımda 20 yıllık hapis sonrası Hurricane’in masum olduğunu kanıtladığı ve serbest bırakıldığı görülüyor. Gerçeği yansıtmayan olaylardan ilki, Carte’ın hakemlerin ırkçı tavırlarından dolayı onun tarafını tutmamalarına tepki olarak Joey Giardello’yu öldüresiye dövmesi gerçeği yansıtmayan sahnelerden. Hatta bu sahne nedeniyle Joey Giardello yapımcılara dava açmış ve kazanmıştı. Carter’ın cinayet suçu işlemiş olduğu kanıtlanmasa da geçmişte taciz, silahlı soygun ve gasp gibi suçlar işlediği biliniyor.

Cevap bırakın