İnsan Zihni ve Hafızası Konulu İzlemeye Değer 11 Film | Film Tavsiyesi

0 8.060

İnsan zihni ve hafızasını konu alan filmlere Christopher Nolan’dan Alfred Hitchcock’a birbirinden önemli yönetmenler el attı. Sizler için izlemeye değer insan bilinci ve hafıza konulu en iyi 11 filmi bir araya getirdik.

Hemen her konuya dair bir film bulabileceğiniz sinema dünyası, insanların üzerine fazlaca düştüğü ve üzerine araştırmalar yaptığı hafıza ve insan bilinci konularına dair birbirinden önemli yapımlar ortaya çıkardı. Bir kişinin aklından geçirdiklerini anlamak, hafızasındaki bilgilere veya anılarına ulaşmak için farklı deneyler ve araştırmalar yapılıyor. İnsanların merak ettiği şey de, bu kavramların nasıl çalıştığı ve sinema dünyasında nasıl işlendiği oluyor. Beyaz perdede gösterime giren insan hafızası ve bilinci kavramları üzerine çekilmiş bir çok film, belki de bu kavramları anlama çabamızı gösteriyor. Bu bağlamda oyundan sinemaya uyarlanan ve 2017’de vizyona girecek olan Assassin’s Creed‘i örnek gösterebiliriz. Daha da uzatmadan sizleri insan bilincini ve hafızasını anlatan en iyi 11 filmle baş başa bırakıyoruz.

Lucy – 2014

Lucy - 2014

The Fift Element (5. Güç), Leon the Professional (Sevginin Gücü) gibi yapımlara imza atan Luc Besson’ın yazıp yönettiği Lucy, insan beyninin sadece %10’unu kullanabiliyorken beynini tam kapasiyeyle kullanmaya başlayan genç kadının hikayesini işliyor. Filmde Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked gibi isimler yer alıyor.

Cevap bırakın