İzlemeye Değer Para Konulu En İyi Filmler

0 7.690

Kirli para, borsa oyunları, kişisel başarı hikayeleri gibi birbirinden farklı konuları işleyen ancak asıl konunun para olduğu filmleri bir araya getirdik. İzlemeye değer en iyi para konulu filmler.

Maddi sıkıntılar yaşamadan dilediğimiz gibi yaşamak herkesin hayalleri arasında yer alıyor. Maddiyata dayanan hayaller için de gerekli olan şeylerin başında para geliyor. Bu hayalleri gerçekleştirebilmek adına günümüzün büyük bir bölümünü çalışarak geçiriyoruz. İstediklerimize ulaşabilmek için kimimiz daha çok çalışıyor, kimi ise kısa yoldan zengin olma planları yapıyor. Kötü yollarla amaçlarına ulaşmaya çalışanların yanı sıra şans oyunlarına bel bağlayanlar da var. Sinema dünyası da para kazanma adına ortaya çıkan hikayelere kayıtsız kalmıyor ve bizlere birbirinden farklı ilham ya da ders alınabilecek örnekler sunuyor. Biz de sizler için para konulu izlemeye değer filmleri bir araya getirdik.

The Big Short – 2015

The Big Short - 2015

Büyük Açık

Para konulu filmler arasında en yakın örneklerden biri Büyük Açık. Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling ve Brad Pitt gibi sinemanın tanınmış isimlerini bir araya getiren film yaşanmış gerçek hikayeyi perdeye taşıyor. Film, 2008 senesinde ortaya çıkan konut kredisi bazlı ekonomik krizini önceden fark edip kendileri lehlerine fırsata dönüştürmeyi amaçlayan bir grup ekonomi insanının öyküsünü anlatıyor.

Cevap bırakın