Çekimlerinde Yaşanan Olaylarla Lanetli Olduğuna İnanılan 10 Film

0 9.980

Film çekimleri sırasında yaşanan sorunlar her ne kadar olağan şeyler olsa da bazı filmler var ki, yaşanan gizemli olaylarla lanetli gözüyle bakılıyor. Yaşadığı tahlihsizliklerle “lanetli” filmleri bir araya getirdik.

The Exorcist (Şeytan), 1978 yılında gösterime giren Superman filmi, Matrix Reloaded, The Omen (Kehanet) ve Game of Death (Ölüm Oyunu) gibi beyaz perdenin önemli yapımlarının ortak bir noktası var: çekimlerde yaşanan büyük talihsizlik… Her filmin çekimleri sırasında yaşanan oyuncunun filmi terk etmesi, küçük sakatlanmalar, kazalar normal görünen olaylar arasındadır aslında. Ancak çekilen bazı filmlerin yapım aşamasında ya da sonrasında yaşanan olaylar, filmlere lanetli gözüyle bakmamıza neden oldu.

Ardı arkası gelmeyen talihsizlikler, engellenemeyen ölüm kazaları, çekim ekibine musallat olan belalar sonucunda “lanetli” olarak anılan filmleri bir araya getirdik.

Matrix Reloaded – 2003

Matrix Reloaded - 2003

Wachowksi (Lana & Lilly) kardeşlerin yönetmen koltuğunda oturdukları bilim-kurgu filmleri arasında en iyiler arasında yer alan Matrix Reloaded lanetli filmlerden sadece biri. Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Monica Bellucci, Daniel Bernhardt gibi isimlerin yer aldığı yapımda; Anne Moss sette sette bacağını kırdı. Ancak diğer oyuncular onun kadar şanslı değildi. Filmin kadrosuna dahil olan şarkıcı Aliyah, 2001 senesinde uçak kazasında yaşamını yitirdi. Oracle rolünde izleyici karşısına çıkan Gloria Foster ise şeker hastalığına bağlı nedenlerden hayatını kaybeden başka bir isim oldu.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın