Konusu Tek Oyuncuya Bağlı Olan Filmler

0 9.022

Beyaz perdenin tanınmış oyuncularının bir araya geldiği yapımlar izleyicilerin dikkatini çekse de bazı yapımlar tek oyuncu tercihi ile korkutsa da iyi işler başarabiliyor. Sizler için tek başrol oyuncusu ile başarıya ulaşmış filmleri bir araya getirdik.

Ryan Gosling, Christian Bale, Brad Pitt, Steve Carell gibi sinema dünyasının tanınmış isimlerini bir araya getiren Büyük Açık (The Big Short) ve Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain gibi rüştünü ispatlamış oyuncuları bir araya getiren Yıldızlararası (Interstellar)’nın ortak yönleri; usta yönetmenler ve beyaz perdenin önemli oyuncularını bir araya getiriyor olması. Sinemada ses getirmiş isimlerin bir araya geldiği filmlerin seyir zevki tartışılmaz ancak öyle filmler var ki, tek başrol oyuncusuyla film sürüklenip gidiyor. Az sayıda yardımcı rol ve tek başrolün olduğu filmin tüm yükünü tek oyuncuya yüklemiş, tek kişilik dev kadrolu filmleri bir araya getirdik.

The Martian / Marslı – 2015

The Martian / Marslı - 2015

Film Andy Weir’ın yazmış olduğu aynı adlı romandan beyaz perdeye adapte ediliyor. Dünya Savaşı Z’nin senaryosuna imza atan Drew Goddard’ın kaleme aldığı The Martian’ın yönetmen koltuğunda ise Ridley Scott oturuyor. Film uzayda bir başına kalan astronot Mark Wathney’nin dünyaya dönme çabasını izleyicilere anlatıyor.

Cevap bırakın