Şebnem Bozoklu’nun Yer Aldığı Albüm Filmi Ödül Kazandı

0 75

Geleceği parlak yönetmenlerden Mehmet Can Mertoğlu’nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı film “Ablüm” 22. Saraybosna Film Fesitvali’nden ödülle döndü.

En son Yok Artık ve Niyazi Gül Dörtnala filmlerinde karşımıza çıkan Şebnem Bozoklu ile Murat Kılıç‘ın başrollerini üstlendikleri kara komedi “Albüm” filminden sevindirici haber var. İlk gösterimini 69. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası bölümünde gerçekleştiren film burada, Yılın En Yenilikçi Yönetmeni Ödülü’nü (France 4 Visionary Award) kazanmıştı. Albüm ile ilk uzun metraj filmini çeken Mehmet Can Mertoğlu da geleceği parlak yönetmenler arasında olduğunun sinyallerini vermişti. Cannes’ın ardından filme bir ödül daha geldi.

Albüm Filmi

Albüm Filmi 22. Saraybosna Film Fesitvali’nin En İyisi

Yaşları ilerlemiş bir çiftin evlatlık edinmeye karar vermesinden itibaren, çevredekilere sanki kendi çocuklarıylmış gibi göstermek için hamilelik öncesi ve sonrası geriye dönük yalandan albüm oluşturulmasını beyaz perdeye taşıyan Albüm filmi; 12-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 22. Saraybosna Film Festivali‘nden ödülle döndü. Film festivalin en iyi uzun metraj filmi seçilerek Büyük Ödül’e layık görüldü.

Başrollerini Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç‘ın üstlendiği filmde ayrıca Muttalip Müjdeci, Müfit Kayacan, Zuhal Gencer Erkaya, Rıza Akın, Mihriban Er ve Şafak Karali gibi isimler de yer aldı. Bozoklu ödül mutluluğunu sosyal medyada paylaştı.

Albüm Filmi

Albüm Filmi

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın