İzlemeye Film Bulamayanlara 23 Alt Türde Film Önerisi

0 62.007

İstediğiniz tarzda film bulamıyor musunuz? Sizler için alt türlerde film tavsiyeleri hazırladık. 23 alt türde dövüş temalı filmlerden soğuk savaş temalı filmlere, hapishane filmlerinden hacker temalı filmlere birbirinden önemli ve izlenilesi film önerileri.

Boş zamanlarınızı film izleyerek değerlendirmek istiyor ve izlemeye değer film arıyorsanız; aksiyon, korku, macera, gerilim gibi ana türlerde filmleri sıralamak yerine alt türlere odaklanalım dedik. Melankoli temalı filmlerden hapishane odaklı filmlere, casus ve ajan filmlerinden erotizmin doruklarda yaşandığı filmlere farklı başlıklarda film önerilerini sizler için bir araya getirdik. Hazırladığımız galerilerde daha önce izlemiş olduğunuz filmlerle karşılaşsanız da, yeni keşfedeceğiniz bir çok film sizler için film önerisi olacaktır.

Aşağıdaki görsellere tıklayarak sizler için hazırladığımız film önerilerine göz atabilirsiniz.

En İyi Dövüş Filmleri

Dövüş Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Southpaw – Son Şans

Antoine Fuqua’nın kamera arkasına geçtiği Southpaw, dibe vuran bir boksörün eski günlerini kazanma çabasına odaklanıyor. Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker ve Rachel McAdams’ın yer aldığı filmde Billy Hope, kendine hakim olamayıp karıştığı kavgada karısının ölümüne sebep olur, kızının da velayetini kaybetikten sonra işler istediği gibi gitmeyecektir. Boksu ve kızını kazanabilecek midir?

Dövüş Filmleri Tavsiyesi


Zamanda Yolculuk Filmleri

Zamanda Yolculuk Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Los Cronocrimenes – Suç Zamanı

Nacho Vigalondo’nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film düşük bütçeli filmlerin de iş yapabileceğini kanıtlıyor. Bárbara Goenaga, Karra Elejalde, Candela Fernández gibi isimlerin yer aldığı yapım, zaman makinesi ile geçmişe dönüp kendisiyle yüzleşen bir bilim adamının hikayesini anlatıyor.

Zamanda Yolculuk Film Tavsiyeleri


Yaz Filmleri

Yaz Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Adventureland

Greg Mottola’nın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film “yaz aşkları olmazsa olmazımdır” diyenler için bire bir. Hikayesiyle izleyicileri 1987 senesine götüren film Amerika kasabasında eğlence parkları ve yaz aşklarını anlatıyor. Filmde sinemanın tanıdık isimleri Jesse Eisenberg ve Kristen Stewart başrolleri üstleniyor.

Yaz Temalı Film Tavsiyeleri


Soğuk Savaşı Döneminde Geçen Filmler

Soğuk Savaş Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

The Man From U.N.C.L.E – Kod Adı U.N.C.L.E

1960’larda TV dizisi olarak büyük ün kazanan yapımın sinema uyarlaması olan film, KGB ve bir CIA ajanının yer altı örgütünün nükleer silah projesini ortadan kaldırma sürecini anlatıyor. Gut Ritchie’nin senaryosunu yazıp yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Henry Cavill, Alicia Vikander, Hugh Grant, Elizabeth Debicki, Iared Harris ve Armie Hammer gibi isimler yer alıyor.

Soğuk Savaş KONULU FİLM TAVSİYELERİ


Casus ve Ajan Filmleri

Casus ve Ajan Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Salt – Ajan Salt

Döneminin en iyi aksiyon yapımlarından biri olarak gösterilen Ajan Salt’ın başrolünde Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Obrychski, August Diehl gibi isimler yer alıyor. Film, CIA ajanı olan Evelyn Salt’ın kendini kanıtlama çabasına odaklanıyor.

Ajan Temalı Film Tavsiyeleri


Doğal Afet FilmleriFelaket Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

San Andreas – San Andreas Fayı

Geçtiğimiz yılın dikkat çeken felaket temalı filmlerinden biri San Andreas Fayı. Son dönemde Hızlı ve Öfkeli filmleriyle adından söz ettiren Dwayne Johnson ve Carla Gugino’nun başrolü paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Brad Peyton oturuyor. Film, California’da meydana gelen büyük çaplı bir deprem felaketi ve ardından yaşanan kritik arama kurtarma sürecini anlatıyor. Film itfaiye eri Ray’in gözünden anlatılıyor.

Felaket Temalı Film Tavsiyeleri


Hapiste Geçen FilmlerHapishane Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

American History X – Geçmişin Gölgesinde

Tony Kaye imzalı film ülkemizde Geçmişin Gölgesinde ismiyle vizyona girmişti. Senaryosunu David McKenna tarafından yazılan film, ırkçılığı en güzel işleyen filmlerden biri olarak gösteriliyor. Babası zenciler tarafından öldürülen Neo-Nazi Derek Vinyard, arabasını soymaya çalışan üç zenciyi öldürür ve tutuklanır. Derek, hapiste kaldığı sürede düşüncelerini sorgulamaya başlar ve iyilikle kötülüğün siyahi ve beyaz insanların içinde var olduğunu fark eder. Derek’in kardeşi Danny de ırkı fikirlerle yaşamaktadır. Yaşadıklarından ders alan ve kendini sorgulayan Derek, Danny’ye doğru yolu göstermeye çalışacaktır.

Hapishane Odaklı Film Tavsiyeleri


Aldatma Konusunu İşleyen Filmler

Aldatma Odaklı Filmler - Film Tavsiyesi

Eyes Wide Shut – Gözleri Tamamen Kapalı

Psikanalist Arthur Schnitzler’in romanından uyarlanan psikanaliz ve cinselliği tema eden filmde Doktor Bill Harford (Tom Cruise), eşinin (Nicole Kidman) o güne dek gizlediği cinsel arzularını öğrenince, hayatında şüphe, korku ve cinsel keşiflerle dolu yeni bir sayfa açılır.Piyanist bir arkadaşı vasıtası ile katıldığı bir parti; uzun ve macera dolu bir gecede yaşanan kabus dolu saatler anlatılmaktadır.Sinema sanatının en büyük yaratıcılarından Stanley Kubrick’in filmi Eyes Wide Shut, 2 yılda çekilmiş ve izlenme rekorları kırmıştır.

Konusunda Aldatma Geçen Film Tavsiyeleri


Zihin ve Hafıza Odaklı Filmler

Zihin ve Hafıza Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Inception – Başlangıç

Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe gibi isimlerin yer aldığı Inception kesinlikle en iyi beyin yakan film olarak gösterilebilir.. Önemli oyuncuları ve Christopher Nolan’ın filme olan katkısıyla hala üzerine konuşulmaya devam edilen Inception, insan zihniyle nasıl oynanabileceği ve zihnin aslında ne kadar yönlendirilebileceği konusunu işliyor. Film ayrıca zihnimizi kontrol etmeyi başarırsak nasıl bir evrende yaşayacağımızı da izleyiciye göstermiş oluyor.

Zihin ve Hafıza Türünde Film Tavsiyeleri


Hack Temasını Ele Alan Filmler

Hacker Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Who Am I – Ben Kimim

Ben Kimim? son dönemin en çok dikkat çeken hacker konulu filmlerinden. Baran bo Odar’ın yönetmenliğini üstlendiği aynı zamanda Jantje Friese ile senaryosunu yazdığı film, Benjamin adında bir bilgisayar kurdunun dünyanın en tanınmış hackerı olmak için yaptıklarına odaklanıyor. Film, sanal ortamda gerçekleşen çekişmeleri günlük hayatta yaşanırcasına anlatmasıyla izleyiciyi etkisi altına almayı başarıyor. Tom Schilling, Elyas M’Barek, Wotan Wilke Möhring gibi isimlerin yer aldığı film sürpriz sonuyla da izleyicileri şaşırtıyor.

En İyi Hacker Konulu Film Tavsiyeleri


Mitolojilere Dayanan Filmler

Mitolojik Filmler - Film Tavsiyesi

Truva – Troy

On yıl süren ve bir medeniyetin çöküşüne neden olacak savaşı, Truva prensi Paris ile Sparta Kraliçesi Helen’in aşkı başlatır. Paris’in Helen’i kocası Kral Menelaus’tan çalması kabul edilemeyecek bir hakarettir. Aile onuru Menelaus’a yapılan bu yanlış hareketin kardeşi Agamemnon’a da yapıldığını öngörmektedir. Mikene Kralı olarak büyük bir güce sahip olan Agamemnon, Helen’i Truva’dan geri getirerek kardeşinin şerefini kurtarmak için kısa sürede Yunanistan’ın tüm ordularını bir araya toplar.

Mitolojik Film Tavsiyeleri


İzlemeye Değer Uzay Filmleri

Uzay Filmleri - Film Tavsiyesi

The Martian – Marslı

Beyaz perdeyede uzayı farklı bakış açılarıyla anlatan filmlerden biri yakın tarihte vizyona giren The Martian ile başlayalım. Ridley Scott’ın yönetmenliğini üstlendiği film Andy Weir tarafından yazılan aynı adlı romandan beyaz perdeye uyarlanıyor. Matt Damon’ın muhteşem performansıyla Oscar’a aday olduğu film, Mark Wathney adlı bir astronotun Mars’ta hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Wathney öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir ancak hayattadır ve kısıtlı imkanlarla NASA ile iletişim kurmaya çalışmaktadır. Bu filmde NASA’nın amacına ulaşmak adına her şeyi yapabilen bir kurum olarak gösterildi.

En İyi Uzay Filmi Tavsiyeleri 


Konusunda Bol Bol Paranın Geçtiği Filmler

Para Odaklı Filmler - Film Tavsiyesi

The Wolf of Wall Street – Para Avcısı

Yönetmen Martin Scorsese ile Leonardo DiCaprio’yu beşinci kez bir araya getirme özelliğini taşıyan Para Avcısı, kazanma hırsı gözünü kör eden Jordan Belfort’un Wall Strett’te yakaladığı açığı affetmeden fırsata dönüştürmesi ve çevresindekilere kısa sürede milyon dolarlar kazandırmasını perdeye taşıyor. Filmde DiCaprio’nun yanı sıra Margot Robbie, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Kyle Chandler Jon Favreau gibi isimler yer alıyor.

Kolay Yoldan Para Kazanma Film Tavsiyeleri


İzlemeye Değer Psikolojik Gerilim Filmleri

Psikolojik Gerilim Filmleri - Film Tavsiyesi

The Babadook – Karabasan

Yakın tarihte vizyona girmiş olan The Babadook, kocasını trajik bir biçimde kaybeden Amelia ve oğlunun evlerinde Mister Babadook adlı kitabı bulmaları ve sonrasında yaşanan gerilim dolu hikayeyi anlatıyor. Jennifer Kent’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmde Essie Davis ve Noah Wiseman başrolde yer alıyor.

Psikolojik Gerilim Türünde Film Tavsiyeleri


Sürpriz Sonuyla Dumura Uğratan Filmler

Sürpriz Sonlu Filmler - Film Tavsiyesi

The Machinist – Makinist

Scott Kosar’ın senaryosunu yazıp Brad Anderson’ın yönetmenliğini üstlendiği film, her an “nasıl ya, nasıl nasıl” diye söylenebileceğiniz ender filmlerden. Christian Bale’in rolü uğruna 25 kilo verdiği film; bilinçaltı suçluluk ve pişmanlık konularında insan zihinin neler yapabileceğine dair ilginç örnekler sunuyor. Açılış sekansıyla başlayan gerilim son on dakikada yaşananlarla ağzınızı açık bırakmaya yetiyor.

Ters Köşe Filmler Tavsiyesi


Motivasyon Odaklı Filmler

Motivasyon Odaklı Filmler - Film Tavsiyesi

Sherlock Holmes

Senaryosu Anthony Peckham, Simon Kinberg, Lionel Wigram tarafından yazılan filmin yönetmen koltuğunda Guy Ritchie oturuyor. Sharlock Holmes Canon Doyle tarafından kurgulanmış bir kahramandır. Holmes öyle biridir ki problemleri çözmek onun işidir. Ama bu problemler polisiye olmaktadır. Kimilerine göre sezgi kimilerine göre ise bilgidir onu başarılı kılan. Ama onun da her zaman dediği gibi eğer dedektif değil de suçlu olsaydı onu kimse çözemezdi.

Özgüven ve Motivasyonu Artıran Film Tavsiyeleri


Erotizmin Sınırlarını Aşan Filmler

Erotizmin Doruklarda Yaşandığı Filmler - Film Tavsiyesi

Love

Çekmiş olduğu aykırı temalı filmlerle tanınan Gaspar Noé, geçtiğimiz yıl tartışmalar yaratan Love filmiyle geleneğini bozmadan devam ettirdi. Karl Glusman, Aomi Muyock ve Klara Kristi gibi isimlerin yer aldığı film erotizmin doruklarını yaşayan bir pornografik film aslında. Sınırları fazlasıyla zorlayan aşk üçgenine odaklanan film, Murphy adlı adamın saplantı haline getirdiği Electra’ya olan aşkı anlatıyor.

Erotizm Sınırını Aşan Film Tavsiyeleri


Robotlar Üzerine Çekilmiş Filmler

Robot Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Çelik Yumruklar

Real Steel’i izleyenler kesinlikle Çelik Yumruklar 2 çıktı mı? sorusunu sormuştur. Cevap için; tık! burada. 2011 yılının başarılı robot filmlerinden Çelik Yumruklar, 1956 yılında yazılan kısa bir hikayeden uyarlandı. İzleyiciyi geleceğe, 2020 yılına götüren film robotların dövüşçü olarak kullanıldığı bir dünyayı anlatıyor. Shawn Levy’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evengeline Lilly, Anthony Mackie gibi isimler yer alıyor.

Robot Temalı Film Tavsiyeleri


Sürükleyici Polisiye Filmler

Polisiye Temalı - Filmler Film Tavsiyesi

Man Hunter – İnsan Avcısı

Thomas Harris tarafından yazılan roman serisinin ilk uyarlaması Manhunter, efsane Hannibal üçlemesinin ilk ayağı. Michael Mann’in yönetmen koltuğunda oturduğu film 80’li yılların kült polisiyelerinden.Film, psikopat düşünce tarzını çözme konusunda yetenekli olan FBI ajanı Will Graham’ın ünlü katil Dr. Hannibal Lecter’ın da yardımıyla Kızıl Ejder adlı caninin peşine düşmesini işliyor. Filmde William Petersen, Kim Greist, Joan Allen, Brian Cox gibi isimler yer alıyor.

Polisiye Konulu Film Tavsiyeleri


Biyografik Filmler

Biyografik Filmler - Film Tavsiyesi

Lincoln

Sinemanın efsanevi yönetmeni Steven Spielberg’in imza attığı iki Oscar Ödüllü film Lincoln, ABD’nin 16’ncı başkanı Abraham Lincoln’un yaşadığı zor ve sıkıntılı günlerini, siyasetçilerin, sosyopatların, kuzey ve güneyin arasında nasıl sıkıştığını ve tüm zorlukların nasıl humanist bir usülle üstesinden geldiğini anlatıyor. Day-Lewis’in hayatının performansına imza attığı filmde ona; Sally Field, David Strahirn, Joseph Gordon-Levitt, James Spader,  Hal Halbrook, Tomy Lee Jones gibi isimler eşlik etti.

Biyografik Film Tavsiyeleri


Sokak Hikayelerine Odaklanan Filmler

Sokakları Anlatan Filmler - Film Tavsiyesi

La Haine

Mathieu Kassovitz’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film Paris’in arka sokaklarında yaşananlara odaklanıyor. Vincent Cassell, Said Taghmaoui, Hubert Koundé, Abdel Ahmed Ghili gibi isimlerin yer aldığı film üç arkadaşın 24 saatine odaklanırken sefilliği, sokakları, işsizliği, polisi ve devleti en gerçekçi şekilde anlatan izlemeye değer filmlerden.

Sokakları Anlatan Film Tavsiyeleri


 Melankoli Temalı Filmler

Melankolik Filmler - Film Tavsiyesi

Inside Llevyn Davis – Sen Şarkını Söyle

Coen Kardeşler’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Inside Llewyn Davis melankolinin en saf halini izleyici karşısına çıkarıyor. Dram ve müziği temel alarak ilerleyen film, zorlu şartlar altında hayata devam eden Llewyn Davis’in içindeki melankoliyi ortaya çıkarıyor. Filmde Oscar Isaac, Justin Timberlake, John Goodman ve Carey Mulligan yer alıyor.

Melankoli Temalı Film Tavsiyeleri


İzlemeye Değer Yol Filmleri

Yol Temalı Filmler - Film Tavsiyesi

Y Tu Mama Tambien – Ananı Da!

Oscar Ödüllü Gravity filminin yönetmeni olarak bilinen Alfonso Cuaron’un kamera arkasına geçtiği bağımsız film, iki gencin 20’li yaşlarının sonunda olan bir kadınla çıktıkları yolculuğu anlatıyor. Yetişkinliğe adım atmaya yakın olan iki gencin hayallerine ve isteklerine odaklanan film aynı zamanda o yıllarda Meksika’da gelişen olayları ve siyasi durumu da yansıtıyor.

En İyi Yol Temalı Film Tavsiyeleri

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın