En İyi 10 Yeniden Çevrim Film

0 7.674

Sinema dünyasının son dönemde en çok gündeme gelen hadiselerinden biri yeniden çevrim yapımlar. Sizler için en iyi 10 yeniden çevrim filmi bir araya getirdik.

Hayalet Avcıları (Ghostbusters), Ninja Kaplumbağalar (TMNT), Ben-Hur, Ölümsüz Aşk (The Crow) ve Jumanji… Bu filmlerin ortak noktası ikinci defa ikinci defa beyaz perdeyi ziyaret etmiş ya da edecek olmaları. Yani reboot projeler ülkemizdeki ismiyle yeniden çevrim filmler. Sinema tarihindeki yeniden çevrim filmlerin büyük çoğunluğu hüsranla karşılaşmış, asıl filmin özünü yakalamamış ve sırf para için çekilmiştir. Ancak bazı yapımlar büyük çoğunluğun arasından sıyılarak başarılılar kısmına kapak atıyor. Yakın zamandan en iyi örnek George Miller’ın yeniden çevrim projesi Mad Max: Fury Road olacaktır. Sizler için geçmişten günümüze sinema dünyasının en iyi yeniden çekilen filmlerini bir araya getirdik.

En İyi Yeniden Çekilen Filmler

Mançuryalı Aday / The Manchrian Candidate -2004

Mançuryalı Aday

IMDb: 6.6
Soğuk savaş döneminde geçen film eleştirmenler tarafından gönülsüz bir oyunculuk sergileyen Frank Sinatra’nın yerine yeniden çevrimde geçen Denzel Washington’un kariyerinin performansını sergilediklerini söylediler. İkinci filmde yer alan Meryl Streep ve Liev Schreiber’in filmde yer alması adapte edildiği romana hak ettiği değerin verildiğini gösteriyordu.

Yargıç Dredd / Dredd – 2012

Yargıç Dredd

IMDb: 7.1
Danny Cannon’un yönetmen koltuğunda oturduğu 1995 yapımı Dredd dönemin etkileyici filmlerinden biri olarak görülse de, başrol Sylvester Stallone’nin aşırıya kaçan oyunculuğu ve alışılagelmiş diyaloglarıyla günümüz izleyicisi için pek de uygun değil. 2012 yılında vizyona giren yeniden çevrim ise çizgi romana daha sadık kalarak ve evreni daha gerçekçi göstererek bir adım öne çıkıyor.

Cevap bırakın