İstanbul Kırmızısı Filminin Vizyon Tarihi Kesinleşti

0 50

Kariyerine İtalya’da devam eden Ferzan Özpetek’in kamera arkasına geçtiği İstanbul Kırmızısı filminin vizyon tarihi belli oldu.

İtalyan eleştirmenlere göre İtalyan sinemasının en iyi üç yönetmeninden biri olarak görülen Ferzan Özpetek, yerli sinemaya da el atıyor. Kariyerini İtalya’da devam ettiren yönetmen La Finestra Di Fronte (Karşı Pencere), Mine Vaganti (Serseri Mayınlar), Magnifico Presenze (Misafir) gibi filmlerin ardından “ilk Türk yapımı filmim” dediği İstanbul Kırmızısı filminin kamera arkasına geçiyor. Türk sinemasının tanınmış oyuncularını bir araya getiren proje hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor. Filmin vizyon tarihi belli oldu.

İstanbul Kırmızısı - Halit Ergenç

İstanbul Kırmızısı Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Yönetmen, senarist ve yazar kimlikleriyle tanıdığımız Ferzan Özpetek’in yazmış olduğu İstanbul Kırmızısı adlı kitaptan beyaz perdeye uyarlanan film, 3 Mart 2017 tarihinde vizyona girecek. 21 Ekim’de vizyona giren İkimizin Yerine filminde birlikte çalışan Zerrin Tekindor ve Nejat İşler‘i yeniden bir araya getiren İstanbul Kırmızısı’nda Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür ve Halit Ergenç yer alıyor.

Film, ünlü yönetmen Deniz Soysal’ın yazacak olduğu ilk kitabı üzerine çalışmak için İstanbul’a gelen Orhan’ın hikayesini anlatacak.

İstanbul Kırmızısı - Nejat İşler
Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın