Sinemanın Birbirinden Farklı Film Karakterleri

0 7.633

Yüzünden gülücük eksik olmayan Willy Wonka’dan en ikonik karakter Joker’e… Sinema dünyasının en tuhaf karakterlerini bir araya getirdik.

Filmlerde izlediğimiz birçok karakteri gündelik hayatımızda görmüş olsak pek şaşırmayız. Ancak öyle karakterler var ki bazıları kendilerine has hareketleriyle, bazıları iç tırmalayan gülüşleriyle, bazıları da korkutucu bakışlarıyla hafızalarda yer eder. Beyaz perdenin ikonik karakterlerinden olan Joker’den yüzünden gülücük eksik olmayan Willy Wonka’ya, ana kuzusu gibi görünse de korkutucu bir katil olan Norman Bates’ten Hannibal’a, sinema dünyasının en tuhaf karakterleri.

Vera Cruz

Vera Cruz

Elena Anaya ve Antonio Banderas’ın başrollerini üstlendiği İçinde Yaşadığım Deri (The Skin I Live In), intikam üzerinden ilerleyen modern frankenstein hikayesi olarak karşımıza çıkıyor. Film soğuk havasıyla her an kapatma etkisi yaratıyor olsa da, Vera Cruz gibi varlıkla tanışmanın verdiği hissiyat filmin izlenilebilirliğini arttırıyor.

Norman Bates

Norman Bates

1960 yapımı Sapık (Psycho) filminde karşımıza çıkan Norman Bates ana kuzusu gibi görünsede sinema dünyasının en gerçek katili olarak kabul edilir. Anthony Perkins’in filmdeki dillere destan performansı yapımın, en iyi Alfred Hitchcock filmleri arasına girmesini sağlamıştır.

Theo ve Isabelle

Theo ve Isabelle

Bernardo Bertolucci’nin yönetmen koltuğunda oturduğu Düşler, Tutkular ve Suçlar (The Dreamers) pornografik öğeleri oldukça geniş bir şekilde kullanarak anlaşılmaz ve çok uzak bir hikayeye yakından bakmamız için fırsat veriyor. 60’lı yılların öğrenci hareketlerine odaklanan film ilginizi çekmese bile Theo ve Isabelle’in düşünmeye zorlayan ilişkileri dikkatleri üzerine çekiyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın