Dağ 2 Filmi Eleştirileri

0 6.619

Alper Çağlar’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Dağ 2 filmi hakkında yazarlar ne yorumda bulundu? Dağ 2 filmi eleştirileri.

Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar ve Murat Serezli’nin başrolü üstlendiği filmde Ahu Türkpençe, Atılgan Gümüş, Emir Benderlioğlu gibi isimlerin yer aldığı Dağ 2 filmi 4 Kasım’da vizyona girdi. Askerlik meseleğinin doğasını ve savaşın merhametsizliğine odaklanırken, Oğuz ve Bekir’in Bordo Bereli olmak için dahil oldukları Fırtına Getiren timinin efkarlı öyküsünü anlatan Dağ 2 filminin eleştirilerini bir araya getirdik.

Dağ 2 Filmi Hakkında Yapılan Eleştiriler

Hollywood yapınca iyi de biz yapınca mı kötü? – Serdar Akbıyık / Star

‘Nefes’ filmi vizyona girdiğinde sinema otoritelerinin garip tepkisini gözlemlemiştim. Sadece Türk askerini anlattığı için bu filmi yazmak için filme gitmeyen sinema eleştirmenlerini bilirim. Halbuki ‘Nefes’ savaş filmi olarak Türk sinemasının en iyi örneğiydi. Daha sonra Alper Çağlar’ın ‘Dağ’ filmi geldi. Saf bir kahramanlık öyküsü anlatılıyordu film. Tabii bizim kimliksiz entelektüellerimiz bu filmi hiç görmediler. Buna rağmen sadece 144 kopya ile 300 bin izleyiciyi geçti yapım. Demek ki entelektüellerin borusu sadece kendi çevrelerinde ötüyor. Halk eğer iyi bir şey verirseniz onu tercih ediyor. Bizim izleyicimizin problemi ise önüne sürülen kalitesiz gişe filmleri. Peki acaba hiçbiriniz kaliteli gişe filmi üretme derdine düştünüz mü? ‘Dağ’ filmi bu yüzden benim için önemliydi. Ayrıca Türk milletinin asker sevgisini anlamayan, bunu faşistlikle özdeşleştiren kimliksizlere de bir cevaptı. İşte ‘Dağ 2’ filmini bu düşüncelerle seyretmeye gittim.

Yazıya devam etmek için tıklayınız…

Dağ 2 Filmi Hakkında 7 Detay


Gazeteci Ceyda’yı Kurtarmak – Uğur Vardan / Hürriyet

Muhalif bir gazeteci, Ceyda Balaban IŞİD’in elindedir ve ‘Özel Kuvvetler’e bağlı bir tim, sınırötesi operasyonla onu kurtarmak için görev başındadır. Alper Çağlar, 2012’de çevirdiği ‘Dağ’ın devamı gibi görünse de (çünkü o filmin iki ana karakteri yine karşımızdalar) bağımsız bir hikâye barındıran ‘Dağ 2’yle seyircisini yine sıcak çatışma ortamlarına sokuyor.

Çağlar, ilk uzun metrajı çalışması ‘Büşra’yı ayrı bir yere koyarsak, hikâyeyi çok da önemsemeyen, görselliği ön plana çıkaran, daha çok aksiyona göz kırpan iki filmiyle hatırlanan genç kuşak yönetmenlerden. ‘Dağ 2’de bu tavrı devam etse de nispeten hikâyeye de ağırlık vermiş ve sanki ‘Dağ’daki eleştirileri ciddiye aldığını gösterir bir çabaya soyunmuş.

Yazıya devam etmek için tıklayınız…

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın