2010 Sonrası Çekilen İyi Eleştiriler Alan 25 Korku Filmi

0 10.177

Korku filmi tutkunları son dönemde iyi film çıkmadığından şikayetçi. Gerçekten de öyle mi? Sizler için Metacritic’te on ve üzeri eleştiri puanı bulunan izlemeye değer en iyi korku filmlerini bir araya getirdik.

Son yıllarda, 70’ler ve 80’ler korku sinemasının başarısına yaklaşan filmlerle karşılaşmadığımız ortada. Ancak bu, 90’lar ve sonrası başyapıt düzeyine erişebilecek korku filmleriyle karşılaşmıyoruz anlamına gelmiyor. Yakın tarihe sinema izleyicisinin karşısına çıkan korku filmleri; klişeleri ters düze eden, geçmiş dönem başyapıtların izinden giden, korku janrının yanına gerilimden komediye farklı türleri harmanlayarak karşımıza çıkıyor. Sizler için Metacritic datalarına dayanarak 2010 yılı sonrası çekilmiş olumlu eleştiriler alan en iyi 25 korku filmini bir araya getirdik.

Son Yılların En İyi 25 Korku Filmi

Kızıl Tepe / Crimson Peak

Crimson Peak

Metascore: 66
Hellboy ve Pan’ın Labirenti gibi filmlerle adından söz ettiren Guillermo Del Toro’nun yönetmen koltuğunda oturduğu film, çocukluk arkadaşı ve gizemli bir yabancının aşkı arasında kalan genç kadının hikayesini anlatırken bir aile trajedisine odaklanıyor. Filmde Charlie Hunnam, Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston ve Jim Beaver gibi isimler
yer alıyor.

Şeytanı Gördüm / I Saw the Devil

I Saw the Devil

Metascore: 67
Jee-won Kim’in senaryosunu yazıp yönetmen koltuğunda oturduğu film ülkemizde 18+ kategoride vizyona girdi. Bir intikam hikayesi üzerinden Kyung-chul adlı psikopat katilin hikayesini anlatıyor. Korkunç şekilde insanları katleden ancak ardında hiç iz bırakmayan katil gözüne polis şefinin kızı Joo-yeon’u kestirir. Kızın ölümü gizli ajan olan nişanlısı derinden sarsar ve Dae-hoon katili bulmak için yemin eder.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın