Amerikan Film Enstitüsü (AFI) 2016 Yılının En İyi Filmlerini Belirledi

0 9.137

Yıl sonlarının klasiklerinden olan seçkilere Amerikan Film Enstitüsü (AFI) de katkı sağladı. Kurum bu yıl gösterime giren filmler arasında en iyilerini duyurdu.

Yıl sonu için hazırlıklar tamam! Peki ya listelerden ne haber? Her yıl sonlarına doğru farklı kategorilerde en iyiler listeleniyor. Yıl sonu listeleri dur durak bilmeden gelmeye devam ediyor. Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2016 yılının en iyi filmlerini açıkladı. Sinema tutkunlarının beğenisine sunulan seçkinin geçmişine baktığımızda Oscar En İyi Film kategorisi ile ortalama %70’lik bir uyum sağlıyor. Kurumun bir araya getirdiği filmler belli bir oranı tutturacak gibi görünüyor. Ayrıca seçkide Zootopia animasyonunun olması ve Jackie’nin listenin dışında kalması göze çarpan detay oldu.

Amerikan Film Enstitüsü’ne Göre 2016’nın En İyi Filmleri

Arrival

Arrival filmi

Sicario ile Oscar adaylıkları kazanan Denis Villeneuve’un bilim-kurgu macerasına atıldığı Arrival filmi Emmy Adams ve Jeremy Renner’ı bir araya getirirken filmde Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Nathaly Thibault, Mark O’Brien gibi isimler de yer alıyor. 1998 senesinde yazılan The Story of Your Life adlı kısa bilim-kurgu öyküsünden uyarlanıyor. Film, dünya dışı yapıların uzaydan yer yüzüne iniş yapmasıyla, dilbilimci Dr. Louise Banks ve ekibinin uzaylıların dünyaya geliş amacını çözmeye çalışmasını anlatıyor.

Fences

Fences

Şimdiden Oscar’ın en büyük adaylarından biri olduğu bilinen Denzel Washington ve Viola Davis’in başrolü üstlendiği film, Pittsburgh’ta hayatını sürdüren Troy ve ailesinin yaşamını beyaz perdeye taşıyan film, aile üzerinden o dönemdeki toplumun etnik bariyerlerini ele alıyor. Yapım, August Wilson’ın Pultizer ve Tony ödüllü oyunundan beyaz perdeye adapte ediliyor.

- Reklam Alanı -

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın