Ormanın Derinliklerinde Ritüel (The Ritual) Kitap İncelemesi

0 5.997

Ormanın derinliklerinde, korkunç bir kabusa hazır mısınız ? Seneler sonra dört eski üniversite arkadaşı İskandinav ormanlarında çıktıkları vahşi bir doğa gezisinde tekrar bir araya gelirler. Fakat aradan geçen yıllar dört arkadaşı da değiştirmiş ve paylaşacak pek fazla ortak noktaları kalmamıştır. Aralarında git gide yükselen gerilimin yanı sıra , kestirme olarak seçtikleri yol, yorgunluk ve öfkelerini git gide arttırmaktadır.

Binlerce yıldır ayak basılmamış bu bakir ormanda, aç ve kayıp bir şekilde ilerlerken,nihayet terk edilmiş bir kulübe bulduklarında rahatlayarak geceyi burada geçirmeye karar verirler. Oysa bu karar,onları potansiyel birer av haline getirecektir.  İçeride eski pagan ayinlerinden kalma nesne ve kemik parçaları bulmak, yaşadıkları duygusal göçüşü daha da arttırmıştır. Dört arkadaş verecekleri kurtuluş mücadelesinde gerçek korkuyla yüzleşecek ve bu lanetli ormanda ölümün hiçte kolay olmadığını öğrenecektir.

[bs-quote quote=”Vahşi, kanlı ve asla tahmin edilemeyen Ritüel, hayatta kalmak için ne bedeller ödenebileceğini ve yaşamanın ne anlama geldiğini bize bütün sertliğiyle hatırlatıyor.” style=”style-17″ align=”center” author_name=”David Moody”][/bs-quote]

[bs-quote quote=”Adam Nevill’in Ritüel’i, dehşet dolu karanlık ormanlara doğru kan donduran bir yolculuk. Okuyucuyu tedirgin ediyor ve adeta yerine çiviliyor.” style=”style-17″ align=”center” author_name=”Jonathan Maberry”][/bs-quote]

[bs-quote quote=”Dehşet verici… Nevill, gerilimi ustalıkla tırmandırıyor.” style=”style-17″ align=”center” author_name=”Sunday Times”][/bs-quote]

Adam Nevill

 

“Kadim bir ruh uyanıyor !”

Gerilim kategorisinde yer alan Ritüel, alanının hakkını veriyor. Okurken sürekli olarak gerildim ve bazen devam etmek istemedim. Diğer yandan hikaye o kadar sürükleyici ve merak uyandırıcıydı ki, kitabı elimden bırakmak istemedim. Başından sonuna kadar, bu gerilim dolu serüven beni içine çekti.

Yazarın kullanmış olduğu üslup ve tarzın oldukça anlaşılır ve etkileyici olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Aynı zamanda içinde bulundurduğu pagan unsurları ve vermiş olduğu tarihi bilgiler ile daha önce duymadığınız bir çok şeyle karşılaşabilirsiniz.

Adam Nevill bu eseriyle Korku Dalında August Derleth Ve Rusa Ödüllerini kazanmıştır.

Toplamda 480 sayfa olan bu harika gerilim kitabını elinizden düşüremeyeceksiniz. Tüm kitapseverlerin ve özellikle korku severlerin okuması gereken bir kitap olduğunu belirtiyor ve hepinize iyi okumalar diliyorum.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın