Makyajla Tanınmayacak Hale Gelen Film Yıldızları

0 7.733

Beyaz perdenin olmazsa olmazlarındandır makyaj. Oyuncuların karakterlerine bürünebilmesi için yapılan küçük dokunuşlar onları tanınmaz hale getirebiliyor. Sizler için 2016’da vizyona giren ve 2017’de vizyona girecek olan filmlerde yapılan en iyi makyajları bir araya getirdik.

Görsel efektler henüz kullanılmaya başlamadan önce sinema dünyasının vazgeçilmezi olan makyaj ve alt kategorisi olarak adlandırabileceğimiz plastik makyaj günümüzde hemen hemen her filmde kullanılıyor. Bu önemli detay olduğundan farklı bir kimliğie bürünen oyuncular için de farklı bir motivasyon oluyor. Yapılan makyaj hileleriyle yüzler gençleştirilip yaşlandırılıyor, kimi zaman da insan dışı bir yaratığa dönüştürülebiliyor.  Henüz 2017’nin başındayken yılın yeni filmlerinden ve 2016’da vizyona giren filmlerde rol alan oyuncuların sizleri şaşkına çevirecek değişimlerini bir araya getirdik.

2016 ve 2017 Yılından En İyi Film Makyajları

Julianne Moore

Julianne Moore - Wonderstruck

Film: Wonderstruck – 2017

Tod Haynes’in yönetmen koltuğunda oturduğu aynı adlı romandan sinemaya adapte edilen filmde Julianne
Moore, Lillian Mayhew ve Rose adlı iki karaktere hayat veriyor. Kızıl renginin en çok yakıştığı kadınlardan biri olan Moore’a yapılan makyaj onu yaşlo bir kadına çevirmiş.

Eddie Redmayne

Eddie Redmayne - The Danish Girl

Film: The Danish Girl (Danimarkalı Kız) – 2016

David Ebershoff’un kitabından adapte edilen Tom Hooper tarafından çekilen The Danish Girl, Alicia Vikander ile Oscar heyecanı yaşadı. Filmin öne çıkan detayıysa Eddie Redmayne’ın cinsiyet bunalımı yaşayan Einar Wegener karakterinin ve kadın Lili Elbe’ye dönüşmesi oldu. İngiliz oyuncuya yapılan makyaj onu tanınmaz hale getirdi.

- Reklam Alanı -

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın