O (It) Kitap İncelemesi | Stephen King

0 8.987

Korku ve gerilim türü en çok satan yazarı Stephen King’ten, iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir korku daha.

Derry, klasik bir Amerikan kasabası değildir. Onu diğer tüm kasabalardan farklı kılan bir şey vardır. Kanalizasyon mangallarının altında yaşayan, kendini kimi zaman gerçek hayatta, kimi zaman ise kabuslarda gösteren bir yaratık.

İnsanları kendi karanlık dünyasına çeken bu esrarengiz varlık ile yıllar önce savaşan ve kasabayı terk ederek kendilerine yeni bir hayat kuran 7 çocuk, artık birer yetişkin olmuş ve geçmişte yaşadıkları bu korkunç kabusu tamamen unutmuşlardır.Olaylar tekrar başlarsa kasabaya geri döneceklerine dair birbirlerine verdikleri sözü bile.

Ancak geçmişte kalan anılarının derinliklerine gömülen yaratık, yıllar sonra tekrar ortaya çıkınca, onunla yarıda kalan yüzleşmelerini gerçekleştirmek zorunda kalırlar.

Geçmişe gömdükleri kabuslar,şimdiki zaman da korkunç bir gerçeğe dönüşmüştür.

Stephen King Romanlarından Uyarlanan Filmler

Bu hesaplaşmaya tanıklık etmek ister misiniz?

Stephen King’in yazımını 4 sene de tamamladığı,ölümsüz başyapıtının sansürsüz ve eksiksiz metnini okurken, tüyleriniz ürperecek.

Daily Express’inde tanımladığı gibi,kendinizi O’nun karanlık dünyasına hapsolmuş hissedeceksiniz.

O, ilk olarak 1986 yılında yayımlanmış ve büyük bir başarı elde etmiştir.

1990 yılında ise beyaz perdeye uyarlanmıştır.

Stephen King bu romanıyla, British Fantasy Award, August Derleth Award ödüllerini kazanarak, başarısını tescillemiştir.

Tam tamına 3 defa okuduğum bu roman kesinlikle tam bir korku romanı. Fakat bunun dışında, okurlarına inanılmaz bir duygu seli yaşatabilen,ustalıkla işlenmiş konusuyla korkuyu en derinden hissettirebilen ve çoğu satırda arkanıza bakma ihtiyacı duyacağınız bir korku kitabı.

Kitabı elinize aldığınızda 1216 sayfa biter mi diye soruşlarınızı duyar gibiyim. Ancak sizi temin ederim ki, sayfaların nasıl geçtiğini hiç anlamayacaksınız.

Korku ustası Stephen King’in sizi çocukluk kabuslarınızla buluşturmasına izin verin.

İyi Okumalar…

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın