Şark Vaatleri’nin İkincisi: Body Cross Geliyor

0 151

Her yıl hafızalara kazınan bir film gösterime giriyor. 2007 filmi Eastern Promises ülkemizdeki adıyla Şark Vaatleri de o filmlerden biriydi. Önemli oyuncularla hayran kitlesi elde eden filmin ikincisi çekiliyor. Body Cross’un çekimleri için çalışmalar başlıyor.

The Fly (Sinek) ve Varoluş (eXistenZ) gibi filmlerin yönetmeni David Cronenberg, 2000’li yılların sinemasına ayak uydurmak için farklı arayışlara girmişti. 2005’te çektiği A History of Violence (Şiddetin Tarihçesi) ile bir mafyanın hayatına odaklanan ve iki dalda Oscar adaylığı kazanmıştı. 2007’de Steven Knight’ın yazdığı Şark Vaatleri (Eastern Promises)’ni çeken Cronenberg, filmlerinin gedikli oyuncusu Viggo Mortensen‘in Oscar kazanmasına önayak olmuştu. Başarısıyla devamının çekilmesi beklenen yapımın devamı uzun süre gelmedi ancak nihayet beklenen haber duyuruldu. Eastern Promises filminin devamı Body Cross geliyor.

Eastern Promises - Şark Vaatleri

Eastern Promises’in Devamı Body Cross’un Çekimleri Başlıyor!

Şark Vaatleri’nin vizyona girmesinin ardından devamı filmi için çalışmalar başlamış ancak proje rafa kalkmıştı. Henüz filmde yer alıp almayacağı belli olmayan yönetmen David Cronenberg verdiği bir röportajda, Londra’da gördüğümüz Kirill ve Nikolai’yi Rusya’da görmek istediğin dile getirmişti. Aynı zamanda Tom Hardy’nin başrolü üstlendiği Taboo’nun yaratıcısı Steven Knight‘ta Body Cross’un şimdiye kadar yazdığı en iyi senaryo olduğunu söylemişti.

Bu iddialı projenin çekimlerinin 2017 yılının ilkbaharında başlanacağı bildirildi. Oscar Ödüllü Viggo Mortensen ve Vincent Cassell’in geri dönüp dönmeyeceği de merak edilenler arasında.

Cevap bırakın