Roman Uyarlaması En İyi 10 Aşk Filmi Listesi

0 4.096

Hikayesiyle derinden etkileyen, bazen de ilham kaynağı olan kitaplardan beyaz perdeye adapte edilen en iyi 10 aşk filmini bir araya getirdik.

Bazen içimizi ısıtacak aşk hikayelerine ihtiyaç duyarız. Kimisi yaşanmış gerçek olayları anlatır kimi de sadece hayal dünyamızın genişliğine kalır. Bazıları kitap sayfalarında karşımıza çıkarken bazen de sinemada gördüğümüz olur. Hatta o hikayeler, romanlardan beyaz perdeye taşınıyorsa tadından yenmez.

En İyi Aşk Filmleri Listesi

Hemen her filmde aşk hikayesi olsa da odak noktası farklı olduğundan istediğimiz duyguyu hakkını vererek anlatamaz. Ancak bazı filmler var ki bambaşka hayatları ve ilham verici aşkları yaşıyormuşcasına anlatır. Bu hikayelere ihtiyaç duyduğumuzda ise imdadımıza romanlardan uyarlanan en iyi aşk filmleri koşar. İşte sizler için derlediğimiz içinizi ısıtacak, kitaplardan uyarlanan en iyi 10 aşk filmi.

Hazırladığımız liste daha çok en iyi aşk filmlerinin klasiklerinden oluşuyor. Hala bu filmleri izlemediyseniz listenize eklemeniz gerektiğini belirtiyor sizleri filmlerle baş başa bırakıyoruz.

SEVGİLİ JOHN (DEAR JOHN)

Sevgili John

Aşk kitaplarının aranan yazarı Nicholas Sparks’ın aynı isimli romanından uyarlanan Sevgili John, orduda görev yapan John ve üniversite öğrencisi Savannah’ın duygusal aşk hikayesini anlatan filmin başrollerini ise Amanda Seyfried ve Channing Tatum paylaşıyor.

BİR GÜN (ONE DAY)

Bir Gün

David Nicholls’ın çok satan kitabından uyarlanan film, her 15 temmuz da buluşan Emma ve Dexter’ın aşkını anlatırken, başrollerini ise ünlü oyuncu Anne Hathaway ve Jim Sturgess paylaşırken, yönetmen koltuğunda Lone Scherfig oturmakta.

NOT: SENİ SEVİYORUM (PS: I LOVE YOU)

Not: Seni Seviyorum

Cecelia Ahern’in acıtan bir aşk hikayesi anlattığı kitabından uyarlanan filmde Gerard Butler, Hilary Swank, Jeffry Dean Morgan gibi iddialı isimler bulunmakta.

AŞK VE GURUR ( PRIDE & PREJUDICE)

Aşk ve Gurur

Efsanevi yazar Jane Austin’ in ünlü kitabından uyarlanan filmin başrollerini Keira Knightley & Joe Wright paylaşırken, filmin konusu ise 5 genç kız kardeşin yaşadıklarını anlatmakta.

Cevap bırakın