2010 Sonrası Çekilen İyi Eleştiriler Alan 25 Korku Filmi

0 10.177

Cloverfield Yolu No: 10 / 10 Cloverfield Lane

cloverfield yolu filmi

Metascore: 76
J.J. Abrams’ın yapımcılığını Dan Trachtenberg yönetmenliğini üstlendiği film, trafik kazası geçiren Michelle’in gözlerini bir sığınakta açması sonrasında karşısına çıkan Howard’ı dinlemeyerek dışarıya çıkma ve dışarıda yaşananlarla yüzleşme çabasına odaklanıyor. Filmde John Goodman, Mary Elizabeth, John Gallagher Jr. yer alıyor.

What We Do in the Shadows

what we do in the shadow filmi

Metascore: 76
Korku komedi türünde film olan What We Do in the Shadows’un yönetmenliğini Jamaine Clement ve Taika Waititi üstleniyor. Filmde Jamaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Burgh, Cori Gonzales-Macuer ve Stuart Rutherford gibi isimler yer alıyor. Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

Housebound

housebound korku filmi

Metascore: 76
Gerard Johnstone’un senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği yapım korku sahnelerinin yanında biraz da gülmek isteyen sinema tutkunları için izlenilesi filmlerden. Cameron Rhodes, Nikki Si’ulepa, Mick Innes gibi isimlerin yer aldığı yapım Kylie’in mahkeme kararıyla ev hapsiyle cezalandırılması ve bu evde doğa üstü güçlerin olduğuna inanan annesiyle yaşadığı olaylara odaklanıyor.

Under the Skin

under the skin filmi izle

Metascore: 78
Michael Faber’ın yazmış olduğu romandan sinemaya uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Jonathan Glazer oturuyor. Scarlett Johansson’ın başrolde yer aldığı film, seri katil filmi edasıyla başlayıp sona doğru bilim kurgu kıvamına geliyor ve izleyiciye bol bol düşündürüyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın