2016 Senesinin En İyi Filmleri Seçildi | Sight & Sound

0 9.034

Sight & Sound Dergisine Göre 2016’nın En İyi Filmleri

Neruda

Neruda Filmi

No ve El Club filmlerini çeken genç sinemacı Pablo Larrain’in yönetemen koltuğunda oturduğu film, dünyaca tanınan Şilili ozan Pablo Neruda’nın hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Guillermo Calderon’un senaryosuna imza attığı filmde Gael Garcia Bernal, Luis Gnecco, Alfredo Castro, Pablo Derqi ve Mercedes Morgan gibi isimler yer alıyor.

Raw

Raw

Fransız ve Belçika ortak yapımı olan Raw, Toronto Film Festivali Geceyarısı Çılgınlığı bölümünde gösterime girmesiyle birlikte tüm dikkatleri üzerine çekti. Sight & Sound dergisinin seçkisine de bu şekilde girdi. Julia Ducournau’nun yönetmen koltuğunda oturduğu film, veteriner olma hayaliyle yaşayan vejeteryan bir kızın okul ritüellerine uyarak çiğ tavşan ciğeri yemesinin ardından yamyama dönüşmesini konu alıyor.

The Ornithologist

The Ornithologist

Joao Pedro Ridrigues’in dördüncü uzun metrajlı çalışması olan film, Ateşli bir cazibe, National Geographic gösterisi olarak başlıyor ve engebeli zarafetiyle erotik aşkın bir masalına dönüşüyor.

Nocturnal Animals

Nocturnal Animals / Gece Hayvanları

Jake Gyllenhaal ve Amy Adams’ın bir araya geldiği film, Austin Wright tarafından yazılan Tony and Susan adlı romandan beyaz perdeye adapte ediliyor. Ülkemizde de vizyona giren film boşanmış bir çiftin birbirlerinin karanlık yönlerini keşfetmelerini anlatıyor. Filmde ayrıca Isla Fisher, Armie Hammer, Michael Shannon ve Laura Linney gibi isimler de yer alıyor.

Lemonade

Lemonade

Beyonce’un bu yıl çıkardığı Lemonade albümünün televizyon filmi olan yapım daha çok aldatılan kadınları hedefine alıyor. Bu filmin yönetmen koltuğunda Kahlil Joseph oturuyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın