2016 Senesinin En İyi Filmleri Seçildi | Sight & Sound

0 9.034

Nocturama

nocturama filmi

Bertrand Bonello’nun yazıp yönettiği Finnegan Oldfield, Vİncent Rottiers, Hamza Mezziani, Manal Issa, Martin Petit-Guyot gibi isimlerin yer aldığı film, henüz yaşları 20’yi bulmamış olan on gencin Parisin altını üstüne getirmesine odaklanıyor.

Julieta

julieta filmi izle

Usta sinemacı Pedro Almodóvar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu yapım, kızını ararken kendi iç yolculuğuna çıkan Julieta’nın hikâyesini anlatıyor. Filmde Emma Suarez, Adriana Ugarte, Michelle Jenner ve Rossy de Palma gibi isimler yer alıyor.

Fire at Sea

fire at sea izle

Gianfranco Rosi’nin yazıp yönettiği film, Orta Doğu’dan İtalyanın güney kıyısında bulunan Lampedusa adasına akın eden Suriye göçmenlerinin hayatını konu ediyor. Filmde Pietro Bartolo, Samuele Pucillo, Samuele Caruana gibi isimler yer alıyor.

Sieranevada

sirenevada filmi izle

Bir çok ülkenin ortak yapımı olan Sieranevada, komünist aile dostundan, komplo teorilerine inanan kuzene birçok aile ferdiyle geçirilen vakit, izleyiciye insanlık durumlarından Romanya’nın yakın dönem tarihine uzanan bir yolculuk hissi veriyor. Cristi Puiu tarafından çekilen filmde Branescu Mimi, Dana Dogaru, Marian Ralea, Marin Grigore, Rolando Matsangos gibi isimler yer alıyor.

Personal Shopper

personal shopper filmi izle

Kristen Stewart’ın başrolde yer aldığı film, ikiz kardeşinin hayata veda ettiğini öğrenen genç bir kadını merkezine alıyor. Yönetmen koltuğunda Oliver Assayas’ın oturduğu filmde Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie gibi isimler yer alıyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın