Sinemaya Konu Olmuş 7 Diktatör Filmi

0 9.679

Geçmişten günümüze her alandan, her konudan nemalanan sinema tarihe ve günümüze damga vuran diktatörlerin de hayatlarına odaklanan yapımlarla dolu. Sizler için diktatörlerin hayatlarını beyaz perdeye taşıyan izlenilesi 7 diktatör filmlerini bir araya getirdik.

Dünya tarihinde farklı ülkeler ve farklı kimliklerde karşılaştığımız okuyup ya da izleyerek öğrendiğimiz diktatörler, körü körüne bağlandıkları otoriteler ve totaliter rejimlerini demokrasi sonucu olarak görmekte ve halklara dayatmaktadır. İnsanların hayatlarını, fikirlerini, ideolojilerini kontrol altına almaktan geçtiğini düşünen diktatörler sinema dünyasına da konuk oldular. Diktatörlerin yaşantılarını beyaz perdeye aktaran diktatörlüğü anlatan filmleri bir araya getirdik.

The Last King of Scotland

The Last King of Scotland

Yıl: 2006

Kevin Mcdonald’ın yönetmen koltuğunda oturduğu James McAvoy, Forest Whitaker, Gillian Anderson gibi isimlerin yer aldığı film izlenilmesi gereken filmlerin başında geliyor. Ülkemizde İskoçya’nın Son Kralı ismiyle vizyona giren film 1971-79 yılları arasında devlet başkanlığı yapan ve uyguladığı rejim sonucu insanların ölümüne sebep olan Ugandalı asker Idi Amin’in hikayesini anlatıyor. İç dünyasında yaşadığı korkuları gün gün ortaya çıkaran Amin delirmenin eşiğine gelir. Herkesin kendisini öldürmek istediğini düşünen Amin korkularıyla yüzleşmek için başta İngilizler olmak üzere insan haklarını ihlal etme noktasına varan zulmün başı olur.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın