İzlemeye Değer Mitolojik Filmler

0 8.354

Eski Mısır, Anglosakson, İskoç, İrlanda, İskandinav, Roma, İnuit, Aztek, Alman, İngiliz Mitolojileri sinema tutkunu olsun olmasın hikayeleriyle insanlığın dikkatini her zaman çekmiştir. Sinema dünyası da birbirinden farklı hikayeleri beyaz perdeye taşımış izleyicilerle buluşturmuştur. Mitolojik filmleri sizler için bir araya getirdik.

Birden çok film türünün alt türü olarak kabul edilen mitolojik filmler, sinema tutkunu olun ya da olmayın hikayeleriyle dikkat çekiyor. Geçmişten günümüze vizyona giren mitolojik temalı filmlerin büyük çoğunluğunu Antik Yunan ve Yunan Mitolojisi oluştursa da Mısır, Agnlosakson, İskoç, İskandinav, Roma, İnuit, Aztek gibi mitolojiler de beyaz perdeye farklı hikayeleriyle taşınıyor. Homeros’un İlyada ve Odesa destanları bizleri bambaşka diyarlara götürüyorsa, bugün sinema da bizlere aynı şeyleri yaşatıyor. Sizler için izlemeye değer mitolojik filmleri bir araya getirdik.

Truva / Troy

Truva / Troy

Yıl: 2004
Konu: On yıl süren ve bir medeniyetin çöküşüne neden olacak savaşı, Truva prensi Paris ile Sparta Kraliçesi Helen’in aşkı başlatır. Paris’in Helen’i kocası Kral Menelaus’tan çalması kabul edilemeyecek bir hakarettir. Aile onuru Menelaus’a yapılan bu yanlış hareketin kardeşi Agamemnon’a da yapıldığını öngörmektedir. Mikene Kralı olarak büyük bir güce sahip olan Agamemnon, Helen’i Truva’dan geri getirerek kardeşinin şerefini kurtarmak için kısa sürede Yunanistan’ın tüm ordularını bir araya toplar.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın