Yasaklanan Bu Filmleri Daha Önce Duymuş muydunuz?

0 4.079

 

Sinema filmleri her ne kadar emek harcansa da, içinde bulundurduğu erotizm, aşırı şiddet, dini öğeler gibi sebeplerle sıralayabileceğimiz birçok unsurdan yasaklanıyor. 1970’lerden bu günlere kadar uzanan her türlü filmin farklı ülkelerde yasaklandığını biliyor, duyuyoruz.

Sizler için yasaklanan filmlerin bir listesini hazırladık.

Nyphomaniac

Yönetmenliğini Lars Von Trier’ın yaptığı, kadrosunda Charlotte Gainsbourg, Joe Stellan Skarsgård, Seligman Stacy Martin, Young Joe Shia LaBeouf gibi oyuncuların bulunduğu Nymphomaniac – İtiraf filmi ülkemizde yasaklanmış filmlerin başında geliyor.

Nemfomanyak bir kadın olan Joe’yu merkezine alan film, baş karakterinin doğumundan 50 yaşına kadar olan hayatına, özellikle de cinsel serüvenlerine odaklanıyor.Soğuk bir kış gecesi yakışıklı bir bekar olan Seligman, yolda dövülmüş halde Joe’yu bulur. Onu evine getirip, yaralarını sarar. Joe bu adamın evinde dinlenirken kendi hikayesini de anlatmaya başlar.

Grotesque – 2009

“Grotesque”, 2009 yapımı bir Japon korku filmi. Organların kesilmesi, gözlerin oyulması gibi rahatsız edici sahnelerden dolayı birçok ülkede yasaklandı. Bir filmden çok şiddet deneyi gibi izlenim oluşturan filmde, iki sevgiliyi rehin alan bir kaçığın onlara yaptığı işkence konu ediliyor.

The Texas Chainsaw Massacre – 1974

Ünlü seri katil Ed Gein’in yaşamından esinlenilen “The Texas Chain Saw Massacre” filmi 1974’te yayınlandı. Aşırı şiddet sahnelerden dolayı çok sayıda şikayet alan film, birçok ülkede yasaklandı ve çoğu sinemada da gösterimi durduruldu.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın