İzlenilesi Psikolojik Gerilim Filmleri | Film Tavsiyesi

0 13.993

Psikolojik gerilim türü ayrı bir kategorimidir bilinmez ancak gerilim türünün bir alt türü olarak kabul edilebilir. Yapısı itibari ile izleyicileri her an ürkütmeyi başarabilen film türünün en iyi örneklerini sizler için bir araya getirdik. İzlemeye değer en iyi psikolojik gerilim filmleri…

Psikolojik gerilim filmleri yapısı itibari ile izleyicileri her an diken üstünde tutup, karakterlerin sürekli değişen duygusal durumlarını hissettirmeye çalışıyor. Korku öğelerini filme dahil etmeyen psikolojik gerilim filmleri, sinema tutkunlarının ilgisini çeken bir tür olarak biliniyor.

Psikolojik Gerilim Türünde Film Önerileri

Fight Club (Dövüş Kulübü), The Shining (Cinnet), Funny Games (Ölümcül Oyunlar) gibi birçok filmin örnek gösterilebileceği psikolojik gerilim filmleri arasında izlemeye değer 7 filmi sıraladık.

Memento – 2000

Memento - 2000

Akıl Defteri

İzlenilesi filmler arasında mustesna bir yere sahip olan Memento, imza atmış olduğu filmlerle sinemada adından sıkça söz ettiren Christopher Nolan tarafından çekildi. Kardeşi Jonathan Nolan’ın kısa filmi Memento Mori2den esinlenen film ters kurgulu hikayesiyle izleyicinin adeta beynini yakıyor. Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano gibi isimlerin başrolde yer aldığı Memento, kronik hafıza kaybı hastalığı olan Leonard’ın intikam arayışına odaklanıyor. Film psikolojik gerilim filmlerinin yanı sıra insan zihni ve hafızası konulu izlemeye değer 11 film arasında da yer alıyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın