2016 Cannes Film Festivali’nin En İyileri Ödüllerini Buldu

0 91

69. Cannes Film Festivali, geçtiğimiz gün gerçekleşen törenle ödül töreniyle bu yıl da tamamlanmış oldu. 11 – 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü Ken Loach’ın yönettiği “I, Daniel Blake” filmine gitti.

Manhattan, Vicky Cristina Barcelona (Barselona Barselona), Midnight in Paris (Paris’te Gece Yarısı) gibi filmlerle hafızalarımıza kazınan usta yönetmen Woody Allen‘in yarışma dışı kategorideki Cafe Society ile başlayan 2016 Cannes Film Festivali ödüller sahiplerini buldu. 11 Mayıs’ta başlayıp 22 Mayıs’ta ödüllerin dağıtılmasıyla sonlanan festivalde Altın Palmiye Ödülü, Ken Loach‘ın yönetmenliğini üstlendiği “I, Daniel Blake” filmine gitti. Gösteriminin ardından olumsuz eleştirilerle karşılaşan Xavier Dolan‘ın son filmi It’s Only the End of the World festivalde, Grand Prix ve Jüri Özel Ödülü‘nü kazandı.

Çekmiş olduğu Yokuş ve Fer adlı kısa filmlerle adından söz ettiren Mehmet Can Mertoğlu‘nun ilk uzun metrajlı filmi Cannes Film Festivali‘nde ödül kazandı. Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç’ın başrolleri üstlendikleri film, 69. Cannes Film Festivali‘nde Eleştirmenlerin Haftası (Semaine de la Critique) adlı bölümde “Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü“nü kucakladı.

I, Daniel Blake

Aşağıdan 2016 Cannes Film Festivali‘nde Ödül kazananların listesine göz atabilirsiniz.

Altın Palmiye: Ken Loach – I, Daniel Blake

Grand Prix: Xavier Dolan – It’s Only The End of the World

Juri Ödülü: Andrea Arnold – American Honey

En İyi Kadın Oyuncu: Jaclyn Jose – Ma Rosa

En İyi Erkek Oyuncu: Shahab Hosseini – The Salesman

En İyi Yönetmen: Oliver Assayas – Personal Shopper & Christian Mungui – Graduation

En İyi Senaryo: Asghar Farhadi – The Salesman

Camera d’Or (En İyi İlk Film): Divines – Houda Benyamina

En İyi Kısa Film: Timecode – Juanjo Gimenez

Queer Palm (Uzun Metraj): Les Vies de Thérèse – Sébastien Lifshitz

Queer Palm (Kısa Metraj): Gabber Lover – Anna Cazenave-Cambet

Cevap bırakın