Sokakları Anlatan En Gerçekçi 10 Film | Film Tavsiyesi

0 13.955

Büyük şehirlerin arka mahalleleri her zaman iç sızlatan hikayelerle dolu. Hayatın tam içinden gerçekçi hikayelerin anlatıldığı filmler de arka sokaklarda geçen gerçek hikayelerden ilham alıyor. Sizler için sokakları ve kötü çocukları anlatan filmleri bir araya getirdik.

En Gerçekçi Hikayeleri İşleyen Sokakları Anlatan Filmler

Sinema salonlarında gösterime giren filmlerin bazıları sinemaseverleri gerçek hayatta bir nebze uzaklaştırıp farklı boyutlara taşıyor. Ancak bazı filmler var ki; yaşamın tam içerisinde bulunan, neredeyse her gün bir şekilde gördüğümüz gerçeklikleri sinemaya taşıyor. Bu filmler arka sokaklarda yaşanan başarı hikayelerini ve toplumun taktirini kazanmış hikayeleri anlatmıyor. Sokağın tam içinden gerçekçi hikayeleri perdeye taşıyor. Yaşamı doğdukları yerden öğrenen, nice zorlukla büyüyen, daha eline top dahi almadan silah ve uyuşturucuyla buluşanlar… Hayatın içinden gerçek hikayelerin anlatıldığı sokakları anlatan filmleri bir araya getirdik.

Straight Outta Compton

Straight Outta Compton

Yıl: 2015
Aslında film, ABD’nin California eyeletinin Los Angeles şehrinin en çılgın mahallesi Compton’dan çıkan kanı hip hop ile kaynayan gençlerin çıkardığı efsane albümü (Straight Outta Compton) anlatıyor. Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E ve Mc Ren’in yer aldığı N.W.A adlı grubun siyahi olmaları nedeniyle yaşadıkları zorlukları ve 80’li yıllarda arka sokaklarda yaşanan çeteleşme, Amerikan polisinin şiddetini de gözler önüne seriliyor. Filmin yönetmen koltuğunda şu sıralar Hızlı ve Öfkeli 8’in yönetmen koltuğunda oturan F. Gary Gray oturuyor. O’Shea Jackson Jr. Ice Cube’u canlandırırken Corey Hawkins Dr. Dre, Jason Mitchell Eazy-E, Neil Brown Jr. DJ Yella ve Aldis Hode MC Ren’i canlandırıyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın