2010 Sonrası Çekilen İyi Eleştiriler Alan 25 Korku Filmi

0 10.178

Korku Seansı / The Conjuring

The Conjuring

Metascore: 68
Korku filmlerindeki ustalığını gösterme başarısı elde eden James Wan’ın kamera arkasına geçtiği film, dünyaca tanınmış şeytan ve cinlerin varlığını araştıran bilim uzmanı Ed ve Lorraine Warren’in, hikayesini anlatıyor. Filmde Vera Farmiga, Ron Livingston, John Brotherson, Sterling Jerins gibi isimler yer alıyor.

Spring

Spring

Metascore: 69
Justin Brenson’ın senaryosunu yazıp Aaron Moorhead ile birlikte yönetmen koltuğunda oturduğu Spring her ne kadar korku türünde olsa da romantik tarafı biraz daha ağır basıyor. Lou Taylor Pucci, Augie Duke, Nadia Hilker gibi isimlerin yer aldığı film, Amerika’dan İtalya’ya kaçan genç bir adam ile orada karanlık ve ilkel sınırlar olan bir kadınla romantizm yaşamasına odaklanıyor.

Ölüm Uykusu / Sleep Tight

Mientras Duermes

Metascore: 70
Jaume Balaguero’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Alberto Marini’nin senaryosunu yazdığı film, İspanyol  sinemasının gerilim dalında önemli yapımları arasında yer alıyor. Cesar ile Clara arasındaki hastalıklı
ilişkiyi merkezine alan film gerilim ve korku dolu hikayesini anlatıyor.

Nefesini Tut / Don’t Breathe

en iyi korku filmleri

Metascore: 71
Fede Alvarez’in yönetmen koltuğunda oturduğu senaryosu Rodo Sayagues tarafından yazılan Don’t Breathe, bir grup yakın arkadaşın, zengin ve kör bi adamın evine girip evi soymak için yaptıkları ancak beklemedikleriyle kaşılaştıkları planların sonrasını anlatıyor. Filmde Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette gibi isimler yer alıyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın